BEZINNINGSDRIEDAAGSE
bezinningsdriedaagse
HELDER HOREN van STEM en VIBRATIES
voice stem coaching
Een oeroude sacrale plaats, dat is het Karmelietenklooster middenin het Prinsenhof van hartje Gent. Ze roept op tot verstillen om subtiele klankervaringen te hebben, binnenin onszelf, en ook buiten ons.
In deze subtiele lagen van onze waarneming valt de puzzel ineen, ervaren we eenheid. 
Door middel van zachte stemoefeningen, klanken en vibraties, leer je voelen hoe je eigen wijsheid tot jou spreekt, en hoe je er naar kan luisteren. Gevorderde zangers zowel als beginners kunnen meedoen, maar een wakkere innerlijke stem (bewustzijnsvorm) is nodig op het moment zelf, om helderheid te mogen laten geboren worden. Je wordt gecoacht om vanuit stilte te leren waarnemen, en mee te vibreren in klanken. Om te leren voelen hoe harmonie jou mee laat trillen met wat is, wat klinkt. Zo ontdek je schoonheden die samenwerken in dezelfde liefdevolle richting.
We werken met bestaande liederen zowel als met improvisaties in boventonen, meevibrerende harmonieën. 
We maken een klankschaal die ook buiten de grenzen van het mooie domein kan werken via gebed, manifestaties en wensen. Dit werk gaat diep en kan erg veel transformeren. doordat er bewustzijn geblazen wordt in dat wat geboren wil worden. 
Dit is uitgelezen werk voor de winter. Wat geboren moet worden kan op dit moment gelezen worden.
De driedaagse gaat door in de oase van rust en groen in het hartje van Gent, Het Rustpunt. In dit zeventiende-eeuwse karmelietenklooster kan je komen ontspannen, de batterijen opladen en bezinnen. We maken gebruik van de ruime Prinsenzaal, de stille binnentuin, de heilige kerk en de verwarmende esthetische art-nouveau sauna Aqua Azul, om de verschillende belevingen van lichaam, stilte en akoestiek te ervaren.
 
WAT?
 • verdiepend gewaarworden versus waarnemen volgens de fenomenologie
 • leren lezen van klank, stem en stilte
 • je lichaam beluisteren in het nulpunt: privésauna in Aqua azul
 • oefenen van ‘helder horen’: verleden, toekomst, culturele energie en vibraties herkennen
 • authentiek zingen – authentiek zijn
 • luisteren naar je hart: onvoorwaardelijke liefde
 • klankconcert
TECHNIEKEN
 • fenomenologische waarneming
 • ademhaling & stemtechnieken,
 • fascia & gezonde lichaamsverzorging
 • chakra’s optimaliseren
VOOR WIE?
Voor volwassenen die kunnen genieten van diepe vertraging en verstilling. Jij durft waar te nemen in jezelf en staat open voor het nieuwe dat op je af kan komen. Je wil jezelf en je medemens graag in vrijheid zien ontwikkelen. 
 
Heb je geen ervaring in het zingen, even welkom. Je wordt gecoacht in verstillen, diep luisteren en je eerste klanken. Je speelt met een eigen klank, één die in jezelf al huist, en mee wil vibreren met de schoonheid van de klankschaal. Luisteren en zingen worden één. Twijfel je aan je kunnen, neem gerust even contact op per telefoon (0485/972395) of via het contactformulier.
Indien je te veel schroom voelt, kan je vrijblijvend contact opnemen via individueel groeien om een individueel voorbereidingstraject vast te leggen.
GENT meditatie zingen
De driedaagse gaat door in het Karmelietenklooster ‘Het Rustpunt‘ in het hartje van Gent. Aqua Azul bezoeken we vandaaruit (500m wandelen)
 
PROGRAMMA:
woe 14/2: 18u30-21u
do 15/2: 9u30 – 17u 
vrij 16/2: 9u30 – 17u
 
MAALTIJDEN:
Je brengt je eigen maaltijden of gaat iets halen in de pauzes. We eten graag samen, in de zaal of in de binnentuin. Het ontbijt is afhankelijk van je overnachting inclusief.
Water, koffie, thee en pauzeversnaperingen zijn veelvuldig ter beschikking.
 
OVERNACHTINGEN:
Op het domein kan je overnachten in verschillende opties. Je kan ook opteren om je eigen overnachting elders te regelen en de cursus zonder overnachting mee te volgen. 
ADRES: 
Het Rustpunt
Burgstraat 110 – 116
9000 Gent 
PRIJS:
 • 355 euro voor de cursus
WIL JE TER PLEKKE OVERNACHTEN?
 •  + 192 euro op een 1-persoonskamer inclusief ontbijt. (2 nachten)
 • + 139 euro/pp op een 2-persoonskamer met 2 aparte bedden inclusief ontbijt (2 nachten)
 • + 278 euro voor een 2-persoonskamer met dubbel bed inclusief ontbijt (2 nachten, 2 personen)
 • + 130 euro/pp op een3-persoonskamer met 3 aparte bedden inclusief ontbijt (2 nachten)
 • Kom je alleen, maar slaap je graag op een gedeelde kamer? Vermeld dit bij de aanmelding. Je kamerpartner vinden is je eigen verantwoordelijkheid, maar ik help je mee zoeken indien je zonder gekenden deelneemt aan de cursus.
driedaagse retreat
retreat Gent
retreat